Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Panowie są tutaj spece którzy może mi pomogą, bo Google nie ma odpowiedzi jednak na osobny wątek szkoda śmiecić. Dostałem Samsunga A3 i ma on następującą przypadłość: niektóre strony jak i sklep Google funkcjonują tylko na mobilnym internecie :roll: mój Sony jak i jabłko żony otwierają dokładnie te same strony na Wifi bez problemu. Wtf?!

Zostaw komentarz:

• dudek_t
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shok
    Dobrze to ujołeś praktycznie nowy a NIE-nowy "a prawie robi wielką róznicę" Caman o to,że ja nie miałem ochoty wymieniać na coś prawie nowego z 90 dniami gwarancji a na coś 100% nowego z gwarancją niekrótszą niż mój obecny telefon . Chciałem produkt z gwarancją na taki sam okres jaki posiadam obecnie. Dwa gdyby to było nowe jako nowe to miałoby 12-24 miesiące gwarancji a nie 90 dni tak mi się bynajmniej wydaje. Gdybym wiedział,że to coś ma 90 dni gwarancji to bym sobie głowy tym nie zawracał i wysłał samą fakturę zakupu a tak ubezpieczalnia teraz zaparła się i chcą mi zwrócić kasę tylko do wyżej wspomnianej kwoty.
    Primo: w tym przypadki "prawie" nie robi praktycznie żadnej różnicy.
    Secundo: "kupujesz" towar na preferencyjnych warunkach i w zamian za to masz krótszą gwarancję. Chcesz mieć rok - kup normalnie.

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Dobrze to ujołeś praktycznie nowy a NIE-nowy "a prawie robi wielką róznicę" Caman o to,że ja nie miałem ochoty wymieniać na coś prawie nowego z 90 dniami gwarancji a na coś 100% nowego z gwarancją niekrótszą niż mój obecny telefon . Chciałem produkt z gwarancją na taki sam okres jaki posiadam obecnie. Dwa gdyby to było nowe jako nowe to miałoby 12-24 miesiące gwarancji a nie 90 dni tak mi się bynajmniej wydaje. Gdybym wiedział,że to coś ma 90 dni gwarancji to bym sobie głowy tym nie zawracał i wysłał samą fakturę zakupu a tak ubezpieczalnia teraz zaparła się i chcą mi zwrócić kasę tylko do wyżej wspomnianej kwoty.

Zostaw komentarz:

• dudek_t
    odpowiedział(a)
    Shok... nie wiem Co się dziwi. Tak jest od zawsze. Refub to praktycznie nowy telefon. Jest w 100% sprawny, bateria także. O co caman? Która firma da Ci rok gwarancji na telefon po wymianie?

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    shok, daj znać jak zakończyła się ta historia...jestem ciekaw bo w sumie w chuja sobie lecą!

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    A ja opowiem moją historię z firmą Apple. W skutek nieszczęśliwego upadku uszkodziłem iphona 5S. Zgłosiłem się z telefonem do Apple Genius Bar na wycenę naprawy. Okazało się,że telefonu nie można naprawić można go wymienić na nowy za 249,01 Euro.( dzisiaj już 279 Euro) Fajnie zgłaszam szkodę do ubezpieczalni która sugeruje mi wysłać im fakture za wymianę telefonu na nowy. Dziś jade sobie blisko 100km ( drugi raz bo za pierwszym razem byłem na wycenie) płacę kolejny raz za parking 12 euro ( 2euro za 21minut parkowania ) i obok mnie siedzi chłopak z podobną historią. Dostał Iphona ale telefon był w jakimś dziwnym opakowaniu. Wzbudza to moją czujność i zaczynam szukać po necie o co chodzi. http://myapple.pl/forums/topic/23145...miana-na-nowy/ czyli mogą mi wcisnąć refurba? Pytam wiec pracownika czy ta wymiana to refurb .Słyszę ,że nie to nowy telefon.W 100% nowy no hm.. eh.. hm... 99% nowych części jest w nim.Co? :? Czyli to nie jest nowy telefon? To jest nowy telefon. :shock: Myślę nowy telefon z sprawdzonymi nowymi częściami w 99% dla mnie to nie nowy skoro nie jest 100% nowy :| Ale myślę skoro ma mieć 12 miesiecy gwarancji jak nowy to niech bedzie. Pytam więc czy telefon otrzymam z 12 miesięczną gwarancją skoro to nowy telefon. Odpowiedz brzmi nie telefon ten ma 90 dni gwarancji. :shock: No to skoro to jest nowy telefon dlaczego tylko 90 dni a nie 12 jak pełnowartościowy nowy telefon w oryginalnym pudełku. nie otrzymałem odpowiedzi... czyli w przyszłym tygodniu znów muszę jechać do ubezpieczyciela wyjaśniać ,że biorąc takiego Iphona 5s otrzymam "nowy" choć moim zdaniem nie do końca nowy telefon z gwarancją 90 dni na co zgodzić się nie mogę. Ponieważ mój abonament trwa jeszcze niecały rok i tyle mam gwarancji na obecny uszkodzony telefon.Za który dałem 666euro.(płacac abonament do końca umowy)
    Myślałem, że Apple to bardziej profesjonalna firma.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez looker
    tomekjmopl, też o mało nie stałem się posiadaczem używanego Huawei'a (Honor 6) - już miałem jechać go obejrzeć do sąsiedniego miasta. W ostatniej chwili zrezygnowałem bo poczytałem o "dziwnej" nakładce tej firmy - zbyt podobna jest do OS i WM8...
    Ano widzisz, każdy ma swój gust - mi się akurat ta nakładka podoba, na pewno bardziej niż szajsungowa :wink: I podobna to jest prędzej do IOS-a, żadnych kafelek nie widziałem u siebie ...

Zostaw komentarz:

• pskosz
    odpowiedział(a)
    Panowie , a co sądziecie o LG Magna ??

Zostaw komentarz:

• Kejup
    odpowiedział(a)
    Hejka!
    Nie wiem czy było ale mam pytanie czy ktoś porównywał LG G4 vs LG G3 32gb?
    Muszę kupić nowy telefon bo ten mi zdycha a że miałem nie dawno urodziny to żonka chce mi sprezentować jakiegoś pierdofona i nie wiem co wybrać różnica w cenie tych dwóch to ok 400pln i zastanawiam się czy warto dołożyć?

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    (...)
    Jeżeli jedyny problem to nazbieranie śmieci to może powrót do ustawień fabrycznych raz na jakiś czas załatwi sprawę ?
    (...)
    Zamieszczone przez Voit
    (...)
    ...Niby można przywracać ustawienia fabryczne, ale po co? To dość upierdliwa czynność.
    (...)
    (...)Zbyt konserwatywny jestem i nie lubię ciągłych zabaw z systemem, szukania i instalowania aplikacji etc. Telefon ma mi od pierwszego dnia, po podstawowych personalizacjach służyć w pełni do komunikacji.
    (...)

...Pozostając przy Androidzie nie pozbywasz się problemu zamulającego się systemu.
    Ponadto rezygnujesz z Dual SIM, a to naprawdę bardzo wygodne rozwiązanie. Wiem bo mam.
    Teraz wracasz do punktu wyjścia...

[ Dodano: Czw 08 Paź, 15 18:25 ]
    Zamieszczone przez kapi
    (...) a jak potrzeba to jednym klikiem pamięć wyczyszczona i znów jest czysty
    (...)
    Co jest czyste?
    Klikasz i ubijasz procesy w tle, które zżerają pamięć.
    Zatrzymane procesy uruchamiają się na nowo i zżerają pamięć dokładnie tak jak wcześniej...
    Sprawdź sobie ile śmieci pracuje w tle.
    Nie panujesz nad tym.

Zostaw komentarz:

• kapi
    odpowiedział(a)
    co do moto G 2nd, widać każdy ma swój gust.

ja go już używam od 9 m-cy, i dosłownie wszystko mi w nim pasuje, taki gust
    nakładkę pobrałem, zainstalowałem, apy tak samo, a jak potrzeba to jednym klikiem pamięć wyczyszczona i znów jest czysty
    oczywiście cały czas na 2 simach

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    looker, Będziesz w moim wieku to docenisz większy rozmiar... :lol:

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    tomekjmopl, też o mało nie stałem się posiadaczem używanego Huawei'a (Honor 6) - już miałem jechać go obejrzeć do sąsiedniego miasta. W ostatniej chwili zrezygnowałem bo poczytałem o "dziwnej" nakładce tej firmy - zbyt podobna jest do OS i WM8...
    arturas03, 5 cali to dla mnie absolutny MAX !

SGS4 zamówiony :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    rezygnuję z dual sima bo nic sensownego za ludzkie pieniądze nie dostanę.
    A to: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Gdyby się nie udało to drugi w kolejności jest Galaxy SIII Neo (szkoda, że Neo+ nie był dostępny w PL - byłby fajny dual sim)
    looker, sam też skłaniałem się do tego modelu, jednak ostatecznie uznałem, że bez sensu pakować się w takiego odgrzewanego kotleta A zakupu byłem tak pewien, że już miałem kupione 2 etui do niego . Jakby ktoś potrzebował markowego etui do S3/S3 neo to zapraszam na priv.

Od dwóch dni mam Motorolę Moto G 2. Niestety - mimo, że aparat sam w sobie świetny to nie dam rady się przestawić na takiego gołego Androida...
    Tego też już prawie kupiłem, ale uznałem, że goły android wystarczy mi na tablecie, a w telefonie jednak miło jest mieć jakąś lekką nakładkę. Po za tym uważam, że jest niezbyt urodziwy - taka gruba baryła :diabelski_usmiech

Reasumują telefonu dla siebie szukałem chyba z pół roku, a ostateczną decyzję podjąłem w pół godziny od wyczajenia Honorka

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Od dwóch dni mam Motorolę Moto G 2. Niestety - mimo, że aparat sam w sobie świetny to nie dam rady się przestawić na takiego gołego Androida... Wychodzi na to, że muszę pozostać przy Samsungu ! :-) Zbyt konserwatywny jestem i nie lubię ciągłych zabaw z systemem, szukania i instalowania aplikacji etc. Telefon ma mi od pierwszego dnia, po podstawowych personalizacjach służyć w pełni do komunikacji.
    Odsyłam Motkę i rezygnuję z dual sima bo nic sensownego za ludzkie pieniądze nie dostanę.
    Zamawiam wobec tego Samsunga Galaxy S4, którego dzięki koledze "pomacałem" dość dokładnie i pasuje mi w nim wszystko.

P.S. Bardzo trudno znaleźć nowego, z polskiej dystrybucji, z gwarancją producenta ! Gdyby się nie udało to drugi w kolejności jest Galaxy SIII Neo (szkoda, że Neo+ nie był dostępny w PL - byłby fajny dual sim)

Zostaw komentarz:

• doctore
    odpowiedział(a)
    tomekjmopl, ano zobaczymy jak to będzie :? W zasadzie to będę wykorzystywać je tylko do rozmów i napisaniu od czasu do czasu SMS-a więc jeśli to "pływanie" będzie to aż tak bardzo nie przeszkodzi. Napiszę coś więcej po kilku dniach użytkowania.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    doctore, jeśli nie przeszkadza Ci "pływanie" ekranu w każdym wytworze Sonego, nawet przy lekkim naciśnięciu, to po za tym to dobry wybór Sam prawie kupiłem T3, ale te efekty jacuzzi jednak bardziej wg mnie pasują do tabletu z marketu za stówkę ... Tym bardziej, że inni markowi producenci nie mają z tym problemu.

Zostaw komentarz:

• doctore
    odpowiedział(a)
    Ja w tej chwili czekam na dwa soniaki. Będą w tym tygodniu albo na początku przyszłego. Zobaczę jak będą sprawować się. Jak na razie SONY nie zawodzi mnie.
    1 - XPERIA T3
    2 - XPERIA M4 Aqua

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    o widzisz. no ja brałem w abonamencie i wtedy jeszcze nie było alcatela idola 5.5 , którego zapewnie bym wziął po dobrych doświadczeniach z poprzednim alcatel idol.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez blackrs
    Mam takiego od 4 miesięcy. mam ustawioną sieś automatycznie lte/3g/2g i dość często ma problemy z zasięgiem nawet w centrum... Nie wiem może coś trzeba przestawić. Ogólnie spoko tel. ale aparat jest słaby jeżeli chodzi o łapanie ostrości. No i te 5' to takie oszukane. Bo pasek z przyciskami zajmuje część ekranu i tak naprawdę wyświetlacz ma 4.7' czyli tyle co w poprzednim moim alcatel idol. Z tym że alcalet był 1cm krótszy i bardziej poręczny
    blackrs, dlatego też wziąłem bliźniaczego Honora 4C który przyciski ma na obudowie i pełne 5" tym samym, odżałowując LTE. U mnie nie ma żadnego problemu z zasięgiem w opcji auto, wręcz jest lepszy niż w moim poprzednim Galaxy S2.

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czernobyl
    P8 lite miewa problemy z jakością rozmów po sieci 2G - jeśli wszędzie, gdzie bywasz masz 3G/HSPA to nie masz się w ogóle czym przejmować. jakość wykonania zaskakująco dobra (na tyle, na ile bawiłem się w sklepach)
    Mam takiego od 4 miesięcy. mam ustawioną sieś automatycznie lte/3g/2g i dość często ma problemy z zasięgiem nawet w centrum... Nie wiem może coś trzeba przestawić. Ogólnie spoko tel. ale aparat jest słaby jeżeli chodzi o łapanie ostrości. No i te 5' to takie oszukane. Bo pasek z przyciskami zajmuje część ekranu i tak naprawdę wyświetlacz ma 4.7' czyli tyle co w poprzednim moim alcatel idol. Z tym że alcalet był 1cm krótszy i bardziej poręczny

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Dzięki za porady. Motorola Moto G 2nd Dual Sim zamówiona. Jestem ciekaw wrażeń :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    looker, zobacz na HUAWEI P8 LITE lub HONOR 4C - ten drugi mogę polecić Ja póki co powrotu do szajsunga nie planuję ... :wink:

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    U mnie budżet raczej skromniejszy. Max. 800zł. Używam telefonu głównie do dzwonienia, trochę net, instaluję i używam 4-5 aplikacji, sporadycznie zdjęcia.
    Ważne jest aby szybko działał, był stabilny (tylko Android) i miał dual-sim. Ekran 5''. Długo trzymająca bateria też mile widziana.

Jak na razie lista wygląda następująco:

1. HTC Desire 620G
    2. Motorola Moto G 2nd Gen
    3. Samsung Galaxy Grand Neo Plus

Co byście z tego polecili ? I dlaczego ?
    Używałem Moto G i było to bardzo dobry fon. Z uwagi na prawie czysty android, system działa płynnie i szybko. Bardzo fajna obsługa dualsim. Telefon miał bardzo dobre anteny i dziéki temu miał dobry zasiég. Tam gdzie krzaczył się sony Z3 ds, motka działała bardzo dobrze.
    Nie powala bateria i aparat. Po instalacji Andka 5, bateria znikała w oczach. Nie poradziłem sobie z problemem i sprzedałem fona.

Czasami warto spróbować z innym OS'em. Ja po kilku latach przygody z androidem i różnymi słuchawkami (od Nexusa 4 do Sony Z3) przesiadłem się na okienka MS. Nie jest to system idealny, ale przynajmniej pozbawiony himeryczności androida. Zobaczę co przyniesie WM 10 i jeśli nowa Lumia 950 będzie w wersji dualsim, to chyba na dłużej zostanę z microsoftem.

Zostaw komentarz:

Pracuję...